ESIINTYMINEN

Esiintymisen harjoittelu kuuluu opetukseen, kun käyt laulutunneillani. Kaikki esiintymistilaisuudet ovat vapaaehtoisia ja kuuluvat pääsääntöisesti laulutuntien hintaan. Esiintymistilaisuuksia ovat olleet luokkatunnit, konsertti palvelutalossa, yleisölle avoin matinea ja joululaulajaiset.

Luokkatunnin esiintymislava / kevät 2023
Luokkatunnin esiintymislava / kevät 2023
Yhteislaulu kevätmatineassa Ison Omean Kirjastossa / toukokuu 2023
Yhteislaulu kevätmatineassa Ison Omean Kirjastossa / toukokuu 2023

LUOKKATUNNIT

Luokkatunnit ovat matalan kynnyksen esiintymisharjoittelua ja nimi tarkoittaa sitä, että tunnilla esiintyy vain asiakkaani eli minun laululuokkani. Luokkatunnit eivät ole avoimia yleisölle, vaan esiintyjät toimivat samalla toistensa yleisönä. Luokkatunnit pidetään Laulustudion tiloissa.

Luokkatunnin kulku:

  • Uudet laulajat esittäytyvät ja/tai kuulumiskierros.
  • Jokainen laulaja esittää vuorollaan 1-2 ennakkoon päätettyä ja laulutunneilla harjoiteltua kappaletta.
  • Ennen esitystä laulaja saa esitellä kappaleensa.
  • Jokaisen esitysvuoron jälkeen jaetaan tunnelmia ja muut antavat kommentteja ja mukavaa palautetta.
  • Joskus esitysten välissä saatetaan jutella esiin nousevista aiheista.

Luokkatunnin ajatus on tarjota mahdollisuus kokeilla, miltä esiintyminen tuntuu yleisölle. Kyseessä ei ole varsinainen konserttitilanne. Annamme toisillemme kivaa palautetta ja harjoittelemme ottamaan sitä vastaan. Ketään ei pakoteta kommentoimaan. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! ☺️

Palautteen perusteella luokkatunnit ovat olleet pidettyjä, rentoja ja opettavaisia sessioita.

ESIINTYMISET YLEISÖLLE

Syksyn ja kevään loppupuolella pyrin järjestämään halukkaille mahdollisuuden päästä esiintymään myös yleisölle. Keväällä 2023 pidimme kevätmatinean Ison Omenan kirjastossa (Ompun Stagella) ja samassa paikassa järjestimme joululaulajaiset jouluna 2023. Viime keväänä kävimme asiakkaideni kanssa harjoittelemassa yleisölle esiintymistä myös palvelutalossa Espoossa. Isommassa tilassa esiintyessä lauletaan yleensä mikkiin. Mukana voi edelleen olla nuotit tai sanat, mutta esityskappaleet voi mielihyvin kokeilla laulaa myös ulkoa. Luokkatunnit valmistavat konserttikäytäntöihin ja yleisön edessä olemiseen. 

Juulia Valtasen ottamat kuvat ovat Ison Omenan kevätmatienasta 26.5.2023.