SOPRAANO LEILA SAARI

Leila Saari on lyyrinen sopraano, joka on viime aikoina toiminut erityisesti konserttilaulajana oratorioissa ja passioissa. Hän on tammikuussa 2023 järjestettyjen Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen semifinalisti. Saaren työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.

Viimeisen vuoden aikana Saari on toiminut orkesterin solistina mm. Mendelssohnin Paulus-oratoriossa Kuopiossa, Bachin jouluoratoriossa Porvoossa sekä Bachin Johannes-passiossa Helsingissä. Tulevana kesänä 2023 Saari nähdään Hämeenkyrö FEStiwaaleilla Hiljan roolissa säveltäjä Paavo Korpijaakon ja libretisti Elina Snickerin oopperassa Ihmiset Suviyössä.

Saari on ollut aktiivisesti mukana Jyväskylän Oopperan toiminnassa -  viimeisimpänä Albertiinan roolissa Joonas Kokkosen Viimeisissä kiusauksissa sekä kuoron sopraanona (Bizet: Carmen, Puccini: La Bohème). Lisäksi hän on ollut mm. Tampereen teatterin Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa osana Tampere Cappellan laulajistoa.

Saari opiskelee parhaillaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulutaiteen maisteriohjelmassa. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on laulunopettaja (Jyväskylän ammattikorkeakoulu v. 2018) sekä musiikinopettaja (Jyväskylän yliopisto v. 2016).

Juulia Valtanen
Juulia Valtanen

Orkesteriteokset: 

Mendelssohn: Paulus-oratorio

Bach: Jouluoratorio

Bach: Johannes-passio

Mozart: Requiem

Marianne Hautsalo
Marianne Hautsalo

Ooppera- ja näyttämötyöt:

Korpijaakko: Ihmiset Suviyössä, Hilja

Kokkonen: Viimeiset kiusaukset, Albertiina

Menken: Notre Damen kellonsoittaja, Tampere Cappella, sopraano

Puccini: La Bohème, Jyväskylän oopperakuoro

Gluck: Paride ed Elena, JAMK kuoron solisti 

Bizet: Carmen, Jyväskylän oopperakuoro


Maarit Kytöharju
Maarit Kytöharju

Kilpailut:

Lappeenrannan laulukilpailun semifinalisti 2022

Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston apurahansaaja vuonna 2021