Lauluharrastuksen aloittaminen

Ensimmäinen laulutunti

Ensimmäinen laulutunti jännittää aina. Tulet uuteen tilaan, vastassa voi olla tuntematon opettaja ja ehkä olet viimeksi laulanut itseksesi autossa. Hengitä sisään ja ulos - kivaa, että pohdit lauluharrastuksen aloittamista! Tavallisesti ensimmäisen laulutunnin jälkeen jännitys laantuu, ainakin hiljalleen. 

Ennen laulutuntia

Olet ehkä varannut tai pohdit laulutunnin varaamista. Kun tulet laulutunnilleni ensimmäistä kertaa, pidetään tutustumistunti. Ennen laulutuntia sinun ei tarvitse valmistautua erityisesti (oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan). Voit varautua kertomaan jotain itsestäsi ja siitä, mikä sai sinut tulemaan laulutunnille. Voit myös miettiä etukäteen, mitä lauluja haluaisit laulaa tai millaisia asioita haluat oppia omasta äänestäsi. Esimerkiksi tällaisista teemoista juttelemme yhdessä tunnin aluksi. 

Halutessasi voit kertoa minulle tilanteestasi myös etukäteen. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla, soittamalla tai viestillä (leilaraakel.saari@gmail.com / 0407151429) tai täyttää tutustumistuntivarauksen yhteydessä Lisätietoja-sarakkeen.

Mitä laulutunnilla tehdään?

Laulutunnin sisältö rakentuu aina yksilöllisesti jo tutustumistunnista alkaen. Minun laulutuntini ei noudata mitään tiettyä kaavaa. Yleensä alussa jutellaan vähän kuulumisia ja suunnitellaan yhdessä, mitä kullakin kerralla tekisi mieli työstää. Aiempi laulukokemus, taustasi ja harrastuneisuutesi vaikuttaa siihen, miten työskentelemme. Muista, että sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ennen ensimmäiselle laulutunnille tulemista. 

Jokaisella laulutunnilla lauletaan jotain! Valitsen yleensä alkuun muutamia yksinkertaisia ääni- ja hengitysharjoituksia. Lisäksi saatetaan kokeilla sen hetkinen äänialasi.  Testailemme, miltä tuntuu laulaa pianon säestyksellä, yhdessä opettajan kanssa ja yksin pianon kanssa. Tunnin lopussa laulamme jotain sinulle tuttua laulua ja mahdollisesti liitetään siihen jotain ääniharjoituksissa kokeiltuja teemoja. Tutustumistunnin ajatuksena on antaa sinulle käsitys siitä, miten minä työskententelen ja opettajalle tietoa sinun sen hetkisestä tilanteestasi. Tunnin päätteeksi tiedät ehkä vähän lisää siitä, millasia teemoja tunneilla voidaan opetella ja tunnin aikana tarkennetaan yhdessä sitä, mitä sinä haluaisit oppia.

Lauluharrastuksen jatkaminen

Tutustumistunnin perusteella saat käsityksen työskentelytavoistani. Jos ensimmäisen laulutunnin jälkeen haluat jatkaa laulutunteja, niin minä puolestani osaan arvioida, millainen tuntipaketti olisi sopiva sinulle.  Suunnittelemme yhdessä jatkoa - ohjelmistoasi ja pieniä tavoitteita. Seuraavan varauksen yhteydessä voit ilmoittaa, minkä tuntipaketin valitset ja lähetän sinulle laskun sähköpostitse. Jos haluat tulla harvakseltaan yksittäisille laulutunneille,  onnistuu korttimaksu aina tunnin päätteeksi. (Huom! Keväällä 2024 valikoimassani ei ole tuntipaketteja - lue lisää.) Tutustumistunti ei sido sinua mihinkään, joten jos et  halua tulla uudestaan tunnille, se on täysin ok.

Laulutunneilleni saa tulla viikottain tai satunnaisesti. Voit varata ajanvarauskalenterista tutustumistunnin jälkeen heti useamman tai vaikka vain yhden laulutunnin kerrallaan. 

Nähdään! 🎶

Muistilista ensimmäiselle laulutunnille:

  • Olet oikein hyvä laulaja omana itsenäsi! Laulutunnille tulemiseen ei ole tasovaatimuksia.
  • Laulutunneilla ei tarvitse laulaa yksin. Minulla on kokemusta esiintymisjännityksen ja laulupelon käsittelystä ja tarvittaessa edetään rauhassa.
  • Voit miettiä etukäteen tunnille laulun, jonka koet osaavasi. Laulu voidaan miettiä myös yhdessä tunnilla.
  • Nuotteja sinun ei tarvitse ottaa mukaan. Jos sinulla on jotain omia nuotteja/nuottikirja, voit tuoda näytille. Tabletti tai padi voi olla hyödyksi laulun sanojen kanssa.
  • Kannattaa varata mukaan oma vesipullo. Vedenjuonti myös pitkin päivää ennen laulutuntia tekee hyvää!