Lauluharrastuksen aloittaminen

Ensimmäinen laulutunti

Ensimmäinen laulutunti jännittää aina. Tulet uuteen tilaan, vastassa voi olla tuntematon opettaja ja ehkä olet viimeksi laulanut itseksesi autossa. Hengitä sisään ja ulos - kivaa, että pohdit lauluharrastuksen aloittamista! Tavallisesti ensimmäisen laulutunnin jälkeen jännitys laantuu, ainakin hiljalleen. 

Ennen laulutuntia

Olet ehkä varannut tai pohdit laulutunnin varaamista. Kun tulet laulutunnilleni ensimmäistä kertaa, pidetään tutustumistunti. Ennen laulutuntia sinun ei tarvitse valmistautua erityisesti (oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan). Voit varautua kertomaan jotain itsestäsi ja siitä, mikä sai sinut tulemaan laulutunnille. Voit myös miettiä etukäteen, mitä lauluja haluaisit laulaa tai millaisia asioita haluat oppia omasta äänestäsi. Esimerkiksi tällaisista juttelemme yhdessä tunnin aluksi. 

Halutessasi voit kertoa minulle tilanteestasi myös etukäteen. Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla, soittamalla tai viestillä (leilaraakel.saari@gmail.com / 0407151429) tai täyttää tutustumistuntivarauksen yhteydessä Lisätietoja-sarakkeen.

Mitä laulutunnilla tehdään?

Laulutunnin sisältö rakentuu yksilöllisesti tutustumistunnista alkaen. Aiempi laulukokemus, taustasi ja harrastuneisuutesi vaikuttaa siihen, miten työskentelemme. Jokaisella laulutunnilla kuitenkin lauletaan jotain! Valitsen alkuun muutamia yksinkertaisia ääni- ja hengitysharjoituksia. Lisäksi saatetaan kokeilla sen hetkinen äänialasi.  Testailemme, miltä tuntuu laulaa pianon säestyksellä, yhdessä ja yksin. Tunnin lopussa laulamme jotain sinulle tuttua laulua ja mahdollisesti liitetään siihen jotain ääniharjoituksissa kokeiltuja teemoja. Tutustumistunnin aikana käydään karkea läpileikkaus, mitä kaikkea tunneilla voidaan opetella ja tarkennetaan yhdessä sitä, mitä sinä haluaisit oppia.

Lauluharrastuksen jatkaminen

Tutustumistunnin perusteella saat käsityksen työskentelytavoistani. Jos ensimmäisen laulutunnin jälkeen haluat jatkaa laulutunteja, niin minä puolestani osaan arvioida, millainen tuntipaketti olisi sopiva sinulle.  Suunnittelemme yhdessä jatkoa - ohjelmistoasi ja pieniä tavoitteita. Seuraavan varauksen yhteydessä voit ilmoittaa, minkä tuntipaketin valitset ja lähetän sinulle laskun sähköpostitse. Jos haluat tulla harvakseltaan yksittäisille laulutunneille, voit maksaa aina laulutunnin jälkeen kortilla. (Huom! Syksyllä 2023 en myy tuntipaketteja - lue lisää.) Tutustumistunti ei kuitenkaan sido sinua mihinkään, joten jos et jostain syystä halua tulla uudestaan tunnille, se on täysin ok. :)

Laulutunneilleni saa tulla viikottain tai satunnaisesti. Voit varata ajanvarauskalenterista tutustumistunnin jälkeen heti useamman tai vaikka vain yhden laulutunnin kerrallaan. 

Nähdään! 🎶

Muistilista ensimmäiselle laulutunnille:

  • Olet oikein hyvä laulaja omana itsenäsi! Laulutunnille tulemiseen ei ole tasovaatimuksia.
  • Laulutunneilla ei tarvitse laulaa yksin. Minulla on kokemusta esiintymisjännityksen ja laulupelon käsittelystä ja tarvittaessa edetään rauhassa.
  • Voit miettiä tunnille laulun, jonka koet osaavasi. Nuotti ei ole välttämätön. Laulu voidaan miettiä myös yhdessä tunnilla.
  • Kannattaa varata mukaan oma vesipullo. Vedenjuonti myös pitkin päivää ennen laulutuntia tekee hyvää!